Kent u al...? Vallejo Model Color & Model Air

Gepubliceerd: maandag 06 maart 2017 Geschreven door Rene Muilwijk
Vallejo verven

In ons assortiment vindt de serieuze modelbouwer een grote keuze uit hoogwaardige verven van Vallejo. Wij voeren 2 series, specifiek bedoeld voor modelbouw: Model Color en Model Air.


Model Color

Een reeks van 223 acrylverven, zeer hoog gepigmenteerd, geformuleerd voor modellen en miniaturen. Model Color is bedoeld voor alle oppervlakken, en speciaal ontwikkeld om te hechten op plastics en polyesters.

De Model Color serie bevat 223 kleuren en een uitgebreid assortiment van mediums en vernissen, speciaal ontworpen voor Miniature en Modelpainting. De kleuren zijn gekozen met hulp en advies van de beste model schilders uit vele landen. De kleuren die overeenkomen met Federal Standard, Ral en RLM equivalenten, worden als zodanig geïdentificeerd.

Model Color is geformuleerd met permanente pigmenten voor beeldende kunst; alle kleuren zijn lichtecht en dekkend, behalve de fluorescerende en transparante kleuren, die half-doorzichtig zijn. Enkele metaalpigmenten (op alcohol basis) zijn opgenomen in het assortiment, aangezien deze een intensere glans geven dan waterbasis metallics.

De samenstelling van Model Color zorgt voor een uiterst glad en gelijkmatig verflaag, zonder sporen van penseelstreken. Professionele model schilders werken altijd met een natte kwast en verdunnen de verf met water of Mat Medium, en brengen zo veel dunne lagen aan om diepte en schaduwen te bereiken. Kleuren kunnen ook worden verdund met andere media voor glazuren en gelaagde toepassingen.

De watergedragen formule van Model Color is speciaal ontwikkeld voor hechting op moeilijke oppervlakken zoals metaal en plastic, maar het product is niet giftig, niet brandbaar, en geeft geen schadelijke dampen af. Fouten kunnen direct gecorrigeerd worden met water of alcohol. Modelcolor droogt snel tot een matte, egale en waterbestendige afwerking. Exacte droogtijd hangt af van de temperatuur en vochtigheid van de omgeving, van het oppervlak dat is geschilderd, en van de dikte van de verflaag - hoewel de verf droog aanvoelt binnen enkele minuten, blijft het watergehalte verdampen, en bereikt de verf zijn ware duurzaamheid pas enkele weken na het aanbrengen.

Presentatie: Modelcolor is verkrijgbaar in plastic flesjes van 17ml. met een pipet, die ervoor zorgt dat de verf niet uitdroogt. Bovendien voorkomt het morsen. 8 Metallic kleuren in op basis van alcohol zijn verkrijgbaar in kind veilige flesjes van 35 ml.


Model Air

Model Air is een reeks van vloeibare acrylverf speciaal ontwikkeld voor airbrush-technieken, met zeer fijn gemalen pigmenten en een acryl hars met eigenschappen van extreme weerstand en duurzaamheid.

De formule bevat een nieuwe acrylhars met eigenschappen die tot nu toe onmogelijk te realiseren waren in een watergedragen acryl. De weerstand, hardheid en die kracht van Model Air is superieur aan alle bekende acryl voor airbrushen.

De pigmenten gebruikt voor airbrush kleuren moeten worden gemalen tot de best mogelijke samenstelling om verstopping van de airbrush kleppen te vermijden. Dit revolutionaire maalproces van de pigmenten gebruikt in de Model Air formule geeft de airbrush gebruiker technische zekerheid en fijnste structuur bij het aanbrengen van de kleuren op het model, en produceert een superieure kwaliteit bij het aanbrengen van de kleuren met een airbrush  voor minuscule details voor wassingen en transparanten en gelaagde toepassingen van verdunde glazuren.

Kleuren kunnen worden gemengd met elkaar, verdund met water, Model Air Thinner of Varnish, volgens het gewenste effect, maar we raden het gebruik van Model Air Thinner aan, aangezien dit product de eigenschappen van de kleuren behoudt. Model Air hecht bijzonder goed op alle ondergronden. De hechting van Model Air op modellen, kunststoffen, staal en wit metaal is buitengewoon. Eenmaal beschermd met vernis (Gloss, Matte en Satin), kan Model Air worden overschilderd met op oplosmiddelen gebaseerde email of olieverf: ze weerstaan reinigen met terpentine en zelfs een lichte wassing met alcohol. De slijtvastheid van de kleuren, eenmaal gelakt, is superieur aan andere watergedragen acrylaat.

Presentatie: Model Air is verkrijgbaar in een 17 ml. fles met pipet. Deze verpakking voorkomt dat de verf verdampt en uitdroogt in de houder.