Central Station 3 update v2.1.0

Laatst bijgewerkt: dinsdag 18 januari 2022 Gepubliceerd: vrijdag 08 mei 2020 Geschreven door Daan Hoeflaak

Gebruikers van een Märklin Central Station 3 hebben het misschien al gezien. Of nog niet. Maar Märklin heeft weer een update voor de Central Station 3 en 3+ uitgebracht. Het betreft hier versie 2.1.0 en biedt een aantal verbeteringen, maar ook nieuwe aanvullingen. Daarnaast is een nieuwe versie van de handleiding verschenen, die aangepast is na de grote Central Station 3 update v 2.0.0 eind vorig jaar.

De nieuwe update, versie 2.1.0 bevat eigenlijk een aantal uitbreidingen en verbeteringen op de vorige update. Globaal zijn dit de wijzigingen:

Verder zijn er nog diverse bugs opgelost, waaronder:

Enkele verbeteringen:

Er wordt ook gewerkt aan een nieuwe handleiding, die gebaseerd is op de grote veranderingen die sinds de update v 2.0.0 zijn doorgevoerd. De Duitstalige handleiding is inmiddels beschikbaar. Aan vertalingen in o.a. het Nederlands wordt nog gewerkt. Maar ook de nieuwe leidraad "Digitale besturing met Central Station 3" beschrijft de nieuwe functionaliteiten en bediening van het Central Station 3.

Het bijwerken van de CS3 kan zoals altijd uitgevoerd worden op 2 manieren: door rechtstreekse verbinding met het Internet, of door gebruik van een USB stick. Beide mogelijkheiden staan beschreven in de handleiding van de CS3(+).

Heb je zelf niet de mogelijkheid om je CS3 of MS2 te updaten? Kom dan naar onze winkel, waar wij dit voor je kunnen uitvoeren. In verband met de Corona crisis, kan dit alleen op afspraak.