NS E-loc Siemens Vectron 193 759-8

Gepubliceerd: vrijdag 02 april 2021 Geschreven door Daan Hoeflaak

De Nederlandse Spoorwegen hebben twee Vectron locomotieven in eigen huisstijlkleuren aan hun materieelpark toegevoegd. De bedoeling is dat in het kader van een samenwerkingsverband tussen de Östereichische Bundesbahnen (ÖBB) en NS Internationaal deze locomotieven ingezet gaan worden voor de nieuwe Nightjet verbinding tussen Amsterdam en Wenen. Aangezien deze verbinding nog even op zich laat wachten, worden de locomotieven nu ingezet voor de internationale trein naar Berlijn.

Hoewel de Vectron loc (van Siemens) prima in staat is om het hele traject naar Berlijn te rijden, wordt toch in Bad Bentheim van locomotief gewisseld. Omdat de NS maar twee locomotieven geleased heeft en er steeds een als reserve achter de hand houdt, is het praktisch niet handig om er mee door te rijden naar Berlijn. Daarnaast verwacht de Deutsche Bahn vanaf 2023 haar nieuwe Talgo-treinen in te zetten die naar Amsterdam zullen doorrijden.

Roco/Fleischmann brengen modellen uit van de Vectron 193 759-8. In H0 en N schaal zullen de volgende modellen verschijnen die alleen technisch iets verschillen:

Alle modellen worden verwacht in het tweede kwartaal. Reserveer nu alvast dit bijzondere model!

 

Hits: 7829