Eerste nieuws 2013

Gepubliceerd: dinsdag 27 november 2012 Geschreven door Daan Hoeflaak

Märklin heeft het eerste nieuwe product voor 2013 bekendgemaakt. En dat is niet zomaar iets. Een set met 2 verschillende "krododillen", oftewel de bekende Zwitserse elektrische locomotief van de bouwserie Ce 6/8 II. Deze legendarische locomotief is altijd al het boegbeeld van märklin geweest: er zijn maar weinig jaren waarin Märklin geen krokodil in het programma had...

Nu komt er dus een set van 2 van deze locomotieven in de uitvoering van de eerste bouwserie. Een bruine "krokodil" in uitvoering rond 1922 (epoche II) en een groene loc uit de jaren 50, epoche III dus. De modellen onderscheiden zich door fijne detailveranderingen, een mfx decoder met uitgebreide licht- en geluidfuncties (in iedere loc) en in iedere locomotief twee hoogvermogen motoren.

De set wordt al in februari 2013 geleverd, en kan zodoende nu al bij ons besteld worden!

De set is leverbaar voor 3-rail banen als märklin artikel 37565. Voor 2-rail banen is de set in het Trix programma terug te vinden onder artikelnummer 22956. De prijs voor beide sets is gelijk: € 899,95.

Voor meer informatie, download de (Duitstalige) brochure van het Märklin of het Trix model.

Op de 29steInternationale Modelleisenbahn-Ausstellung werden de locomotieven al gepresenteerd. Zie hieronder de afbeeldingen van beide locomotieven.