Hier vind je een overzicht van alle productnieuws dat we in 2018 gepubliceerd hebben.

Verrassingsmodel 2018: BR 08

Gepubliceerd: zaterdag 29 september 2018
Geschreven door Daan Hoeflaak
Drijfwerkverlichting bij de BR 08 1001

Tijdens de 2de wereldoorlog kwam een Franse locomotief van de serie 241 A naar Duitsland en bleef na de oorlog achter op het grondgebied van de Deutsche Democratische Republik. Bij de Deutsche Reichsbahn (DR) bestond vanwege de hoge reparatiekosten weinig animo om de 241 A 21 (gebouwd in 1931/32) weer in bedrijf te nemen. Door de bijzondere constructie was de locomotief echter wel geschikt om te dienen als testlocomotief met poederkool stookinrichting, vooral vanwege het voor poederdeeltjes vereiste lange verbrandingstraject.

Lees meer...

Märklin & Trix Herfstnieuws 2018

Gepubliceerd: vrijdag 31 augustus 2018
Geschreven door Rene Muilwijk
Märklin Herfstnieuws 2018

De zomer is nog lang niet voorbij en laat de komende week nog goed van zicht gelden, maar toch zijn gisteren de herfstnieuwtjes van Märklin en Trix al bekend gemaakt. De folders bevatten wederom een aantal aantrekkelijke en bijzonder modellen. En vandaag is er ook, na lange tijd van afwezigheid, weer een folder met een overzicht van de Export Modellen voor de Benelux verschenen.

Lees meer...

Märklin/Trix 2de Club Model 2018

Gepubliceerd: woensdag 30 mei 2018
Geschreven door Rene Muilwijk

Het tweede club model voor de Insider clubleden van Märklin en Trix is bekend. Het is een schitterende tenderlocomotief voor personentreinen van de serie 65 in uiterst filigrane metalen uitvoering. Loc 65 012 is geschikt voor trek-duwtreinen (keertreinen), waarvoor deze rond 1965 ook vaak gebruikt werd. Voor dit doel beschikt het model over apart digital schakelbare rode sluitseinen. Voor dit soort modellen is veel handarbeit vereist. "Made in Germany" is zodoende letterlijk van toepassing bij deze locomotief.

Lees meer...

Nieuw in assortiment: Mafen

Gepubliceerd: woensdag 16 mei 2018
Geschreven door Rene Muilwijk
Logo Mafen

Tijdens de Spielwarenmesse in Nürnberg hebben we ook contact gelegd met de Spaanse fabrikant van leuke accessoires voor de aankleding van je modelbaan. Voor ons was het assortiment NS-seinen in N-schaal de reden om officeel dealer te worden. In ons beste Spaans hebben we op de beurs NS-seinen besteld. Deze zijn momenteel in productie in Barcelona. Binnenkort dus Nu bij ons in de winkel leverbaar.

Lees meer...

Nieuw in assortiment: A.C.M.E.

Gepubliceerd: maandag 07 mei 2018
Geschreven door Rene Muilwijk
Logo A.C.M.E.

Tijdens de Spielwarenmesse in Nürnberg hebben we contact gelegd met de Italiaanse frabrikant van bijzonder mooie modeltreinen. Nu alles rond is en wij officieel A.C.M.E.- partner zijn, kunnen we modellen van dit merk aan ons assortiment toevoegen. Laat je overtuigen door dit Italiaanse merk. Kom bij ons in de winkel de eerste zending modellen bekijken!