Hier vind je een overzicht van alle productnieuws dat we in 2019 gepubliceerd hebben.

Roco/Fleischmann Winternieuws 2019/2020

Gepubliceerd: maandag 30 september 2019
Geschreven door Daan Hoeflaak

Bij Roco en Fleischmann is men al klaar voor de winter. Onlangs zijn de nieuwe folders met Winternieuws 2019/20 voor beide merken verschenen. Bovenaan dit artikel vind je de links om de Duitstalige elektronische versie van de folders te downloaden. Uiteraard zijn de folders in het Nederlands bij ons in de winkel verkrijgbaar.

Lees meer...

Märklin & Trix Herfstnieuws 2019

Gepubliceerd: vrijdag 13 september 2019
Geschreven door Rene Muilwijk
Märklin Herfstnieuws 2019

Net voor het einde van de atronomische zomer zijn op vrijdag 13 september tijdens de Märklin Tage 2019 de herfstnieuwtjes van Märklin, Trix en LGB bekend gemaakt. De folders bevatten wederom een aantal aantrekkelijke en bijzonder modellen. En net zoals tijdens de presentatie van de zomernieuwtjes heeft dit via een live stream op Youtube plaatsgevonden. Maar nu dus live vanuit een tent op het Stauferpark, waar ook de Internationale Modellbahn Ausstellung plaats had. Bekijk de bijna een uur durende opname hieronder om de presentatie van de herfstmodellen te herhalen.

Lees meer...

Märklin verrassingsmodel 2019

Gepubliceerd: woensdag 04 september 2019
Geschreven door Daan Hoeflaak
Märklin 39436

Al enkele jaren introduceert Märklin zo aan het begin van de herfst een verrassingslocomotief. De afgelopen jaren waren dat bijvoorbeeld de machtige stoomlocomotief van de Franse spoorwegen, serie 241 A, en de daarvan afgeleide stoomloc van de serie 08 van de Deutsche Reichsbahn.

Dit jaar is een niet minder interessant model uitgekozen. De locomotieven serie S 3/6 van de Bayerische Staatsbahnen behoren voor de liefhebbers altijd al tot één van de mooiste stoomlocomotieven die in de geschiedenis gemaakt zijn. Niet alleen het grote voorbeeld, maar ook de modellen waren tijdloos. Nu zijn er door Märklin in het verleden meerdere modellen van de S 3/6 geproduceerd. Deze keer gaat de fabrikant echter een stapje verder...

Lees meer...

Märklin Jubileum locomotief

Gepubliceerd: zondag 25 augustus 2019
Geschreven door Daan Hoeflaak
Afbeelding Märklin 39378

De zomer loopt bijna op zijn eind. Een periode, waarin het rustig is met de binnenshuishobbies. De modeltreinzolder is vaak te warm en het mooie weer lokt je naar buiten. Het modelspoorseizoen begint echter weer tot leven te komen. Märklin verraste de echte fans met de aankondiging van een jubileumlocomotief ter gelegenheid van het 160-jarig bestaan van Märklin. Zal de loc ook te zien zijn tijdens de Märklin Tage/IMA 2019 in Göppingen?

Lees meer...

CS3 update v1.4.1 en MS2 update v3.55

Gepubliceerd: vrijdag 17 mei 2019
Geschreven door Daan Hoeflaak
Central Station 3

Update 1.4.1 voor de Central Station 3 (60226) of 3plus (60216) van Märklin/Trix is deze week verschenen. De update kan op de gebruikelijke manier via het Internet of per USB stick geïnstalleerd worden. De update bevat ook meteen een update voor de Mobile Stations van Märklin en Trix. Wanneer aangesloten op de Central Station, kan de software van de MS 2 meteen bijgewerkt worden naar versie 3.55. Ook een Railaansluitbox kan met deze update worden bijgewerkt.

Lees meer...