Productnieuws 2021

Hier vind je een overzicht van alle productnieuws dat we in 2021 gepubliceerd hebben.

Märklin Kerst-special: 2-weg Unimog "kerstboomtransport"

Gepubliceerd: vrijdag 17 december 2021
Geschreven door Rene Muilwijk

In het verleden heeft Märklin al eerder speciale Kerst-locomotieven uitgebracht, zoals de stoomloc van de serie 01 met een kerstboom voorop de loc (39006). Dit jaar komt er wederom een speciaal kerst-model, maar nu iets heel anders. Een 2-weg (rail+weg) Unimog voertuig, met duwframe en bovenleidingconstructiewagen van de DB Bahnbau Gruppe GmbH, eigendom van Deutsche Bahn AG (DB AG). Unimog van het type 1650. Besneeuwde uitvoering, met kerstboom.

De oplage van dit model is zeer beperkt. We hebben slechts enkele exemplaren op voorraad. Hier geldt dan ook: op=op!!

Lees meer...

Dieselloc 218 497-6 PIKO & Märklin

Gepubliceerd: vrijdag 30 juli 2021
Geschreven door Daan Hoeflaak

Voor het eerst in de geschiedenis bestaat er een locomotief met overeenkomstige modellen, waarop de logo's van twee prestigieuze modelspoorfabrikanten Märklin en PIKO afgebeeld zijn.

Om deze bijzondere reden troffen de bedrijfsleider van Märklin, Herr Wolfrad Bächle, evenals de eigenaar van PIKO, Herr Dr. René F. Wilfer, elkaar in Cottbus. Op het terrein van de DB Fahrzeuginstandhaltung GmbH (FZI) vond in besloten kring de uitrol van het bijzondere origineel en de presentatie van de modellen plaats, die dus zowel door Märklin als PIKO in diverse schalen op de markt gebracht worden. We hebben het hier over diesellocomotief 218 497-6.

Lees meer...

Central Station 3 update v2.3.1

Gepubliceerd: vrijdag 04 juni 2021
Geschreven door Daan Hoeflaak
Central Station 3

Gebruikers van een Märklin Central Station 3 hebben het misschien al gezien. Of nog niet. Maar Märklin heeft weer een update voor de Central Station 3 en 3+ uitgebracht. Het betreft hier versie 2.3.1 en biedt een aantal verbeteringen, maar ook nieuwe aanvullingen.

Lees meer...

Exclusief: personentrein VSM

Gepubliceerd: vrijdag 16 april 2021
Geschreven door Daan Hoeflaak
Loc uit treinset 26618 (VSM)

Let op: door de enorme belangstelling, is deze set inmiddels uitverkocht!

De 3-assige stoomloc van de serie 80 werd bij de Deutsche Reichsbahn voornamelijk ingezet als rangeerlocomotief op grote stations. In 1927 en 1928 zijn er 39 exemplaren van dit type gebouwd, door vier verschillende fabrikanten. Met de ontwikkeling van dit type locomotief wilde men de kosten van het rangeren drukken. Na de tweede wereldoorlog zijn de meeste machines in Leipzig en in Keulen ingezet. Tot 1977 hebben enkele machines, waaronder de 80 036, dienst gedaan in het Ruhr-gebied als fabriekslocomotieven van de RAG (Ruhrkohle AG). (bron: VSM)

Lees meer...

Geduld wordt beloond: de nieuwe draaischijf

Gepubliceerd: zaterdag 03 april 2021
Geschreven door Daan Hoeflaak
Märklin 74861: C-rail draaischijf

Update 23-4: 7de video toegevoegd

Onlangs zijn de eerste exemplaren van de nieuwe Märklin draaischijf 74861 uitgeleverd. Het model stond al in de Neuheiten folder van 2019 aangekondigd. We hebben er dus even op moeten wachten. Was het de moeite waard? Dan zijn we natuurlijk wel nieuwsgierig, of het wachten beloond wordt en wat deze draaischijf zo bijzonder maakt. Eerst maar even wat specificaties:

Lees meer...