Productnieuws 2013

Hier vind je een overzicht van alle productnieuws dat we in 2013 gepubliceerd hebben.

25 jaar Starlight Express

Gepubliceerd: maandag 24 juni 2013
Geschreven door Daan Hoeflaak

Voor ons Nederlanders eigenlijk onvoorstelbaar, maar net een uurtje over de grens, in de Duitse stad Bochum, draait dit jaar al 25 jaar lang de musical Starlight Express. Sinds deze musical in premiere ging in 1988, is Märklin erbij geweest met een 6-sporige spoor-1 baan die boven de hoofden van de toeschouwers zweeft. Bij de premiere heeft Märklin indertijd een aantal exclusieve (miniclub) modellen uitgebracht die met deze musical te maken hadden. Nu, 25 jaar later, wordt het jubileum gevierd met een heuse schaal 1:1 locomotief van de bouwserie 101 die voorzien is van een bont Starlight-ontwerp en zo een jaar lang op de Duitse rails in de normale dienstregeling zal rijden. Op 18 juni werd de locomotief onthuld op het station van Hamburg-Altona, op spoor 11 en 12. De onthulling werd vergezeld van een aantal musical sterren die in hun originele Starlight-Express kostuum optraden.

Lees meer...

Märklin TV aflevering 58

Gepubliceerd: dinsdag 29 januari 2013
Geschreven door Daan Hoeflaak

Sinds 24 januari is aflevering 58 van Märklin TV te bekijken. Met hierin ondermeer de verplaatsing van een heuse krokodil en de eerste handmonsters van indrukwekkende nieuwe Märklin locomotieven. Bekijk deze interessante aflevering op de Duitse Märklin website.

Kuifje-Thalys

Gepubliceerd: maandag 24 juni 2013
Geschreven door Daan Hoeflaak

Märklin is de uitlevering begonnen van de 10-delige Thalys hogesnelheidstrein in Kuifje-uitvoering. Dit model (artikelnummer 37795) wordt in een eenmalige oplage van 2499 stuks geproduceerd.

Nieuwe Märklin seinen

Gepubliceerd: donderdag 10 oktober 2013
Geschreven door Daan Hoeflaak

In het herfstprogramma van Märklin wordt een complete reeks nieuwe seinen aangeboden. Zowel arm- als lichtseinen worden nu in een gedetailleerde uitvoering geproduceerd, voorzien van servo aandrijving (bij de armseinen) en allemaal met ingebouwde decoder die zowel de formaten mfx als DCC begrijpt. Leverbaar vanaf 2014.

Eerste nieuws 2013

Gepubliceerd: dinsdag 27 november 2012
Geschreven door Daan Hoeflaak
Wappentier

Märklin heeft het eerste nieuwe product voor 2013 bekendgemaakt. En dat is niet zomaar iets. Een set met 2 verschillende "krododillen", oftewel de bekende Zwitserse elektrische locomotief van de bouwserie Ce 6/8 II. Deze legendarische locomotief is altijd al het boegbeeld van märklin geweest: er zijn maar weinig jaren waarin Märklin geen krokodil in het programma had...

Nu komt er dus een set van 2 van deze locomotieven in de uitvoering van de eerste bouwserie. Een bruine "krokodil" in uitvoering rond 1922 (epoche II) en een groene loc uit de jaren 50, epoche III dus. De modellen onderscheiden zich door fijne detailveranderingen, een mfx decoder met uitgebreide licht- en geluidfuncties (in iedere loc) en in iedere locomotief twee hoogvermogen motoren.

De set wordt al in februari 2013 geleverd, en kan zodoende nu al bij ons besteld worden!

Lees meer...